Over ons

Meteoserver levert gegevens aan meer dan 3 miljoen gebruikers.

Sinds 2009 levert Surfcheck apps voor meteorologische, maritieme, astronomische en verkeerstechnische toepassingen. Deze meer dan 70 apps - native op alle platforms en web - gebruiken ieder een uitontwikkelde API op een van onze servers.

Aan de maritieme markt hebben we de afgelopen jaren apps en backends geleverd voor professionele- en consumententoepassingen. Ook gebruiken inmiddels meer dan 1000 externe ontwikkelaars de API op Weerlive.nl. Meteoserver combineert de lessen van al deze configuraties in een gehard gedistribueerd high availabilitysysteem voor professionals.

We hebben een jarenlange ervaring en uitgebreide technologische infrastructuur: onze apps zijn meer dan drie miljoen keer gedownload en bereiken maandelijks ruim een half miljoen actieve gebruikers.

High availability

Stabiel

Ons gedistribueerd high availabilitysysteem draait op meerdere Nederlandse cloudservers en is datacenter redundant.

Bijzonder snel

Welke toepassing je ook bouwt, hoeveel gebruikers er op piekmomenten ook gebruik van maken, jouw API kan het aan.

Breed inzetbaar

Iedere API wordt uitgeleverd in industriestandaard formaten. (Web)app, monitorsysteem of backend? Integratie is eenvoudig.

Flexibel

De API's zijn modulair: via je account kun je er altijd bouwblokken aan toe voegen om de functionaliteit uit te breiden of te beperken.

Onze klanten

Onze API's worden momenteel afgenomen door ontwikkelaars uit de volle breedte van de interactieve wereld. Denk daarbij aan internetbureaus, landelijke IT-consultants, bouwbedrijven, civieltechnische- en maritieme ontwikkelaars, pretparken, IoT-ontwikkelaars, winkelketens en leveranciers van consumentenapps.

Iedere API maakt gebruik van industriestandaarden - vooral JSON. De inzet ervan laat zich daarom op geen enkele manier beperken.

Wat ga jij bouwen met Meteoserver?

Op zoek naar een specifieke API voor je product?

We horen graag van je.

Neem contact op