Historische weergegevens API

Wat was het weer op welke dag in het verleden? Dit archief bevat alle KNMI-weermetingen vanaf 1 januari 1970 tot gisteren. Een bijzonder rijke database met meer dan 850 miljoen datapunten.

Deze API ontsluit deze schatkist aan gegevens. Bruikbaar voor zowel het trainen van AI-modellen, langjarige monitoring van de weersinvloed op objecten en infrastructuur en klimatologisch onderzoek. Je kunt voor alle locaties in Nederland zowel de gegevens van het weer van hele dagen opvragen, als van specifieke uren in het verleden.
Wil je bijvoorbeeld weten wat voor weer het was in Leiden op 15 januari 1980, om 11 uur in de ochtend? Deze API geeft je het exacte antwoord. (-3,8 °C, windkracht 5 zuid, luchtdruk 1015 hPa, 11 km zicht, 91% luchtvochtigheid, zwaar bewolkt).

Prijs: € 60 per maand

Ook dit is een RESTful API via HTTP, de presentatie geschiedt in JSON. Andere dataformaten en connectievormen zijn doorgaans mogelijk.

Start met deze API

Maak een kostenloze developer account aan om deze API voor je toepassing te configureren. Je krijgt iedere maand 500 datarequests gratis.

Aanmelden

Op zoek naar een specifieke API voor jouw product?

We horen graag van je.

Neem contact op